MČR dorostu v judu v kategorii U18  v Brně 📺💻📱

V sobotu, 4. 2. 2023 se v Brně konal MČR dorostenců a dorostenek v judu v kategorii U18. Jde o první letošní republikový šampionát a na soutěž je v tuto chvíli přihlášeno 282 soutěžících. O den později, v neděli 5. 2. 2023, se 5 přihlášených družstev utkalo o titul Mistryň ČR družstev dorostenek. Celý článek ZDE

Sokolskou župu Jana Podlipného reprezentovali judistky a judisti z T.J. Sokol Praha Vršovice a z T.J. Sokol Žižkov II.

Vše bylo možné sledovat živě na YouTube kanálu Sokolské župy Jana Podlipného https://www.youtube.com/@zpodlipneho v playlistu Činnost našich jednot a župy.

Videa mají název MČR U18 – tatami 1, MČR U18 – tatami 2, MČR U18 – tatami 3, 
MČR U18 – tatami 4, MČR WU18 družstev – tatami 1 a MČR WU18 družstev – tatami 2 .

Přímé přenosy začaly 4. 2. 2023 v 9:00 hodin a 5. 2. 2023 v 9:30 hodin.

Nyní tam videa zůstávají jako sdílená a je možno se na ně podívat.

Mohli jsme tak fandit naším judistkám a judistům.


Aktualizace 6.2.2023:

Za oddíl Judo T.J. Sokol Žižkov II startovali 3 sportovci – Rustam Nuri (-73kg), Verena Knoedlseder (-63kg) a Daniel Rosenthal (-73kg), který vybojoval velice krásnou bronzovou medaili se skóre 5 výher a 1 prohry. Dan se pral celý turnaj velice dobře, poslouchal pokyny a nedělal hlouposti, to je základ úspěchu a k tomu přidal obrovskou chuť vítězit a je jen škoda, že výsledek nebyl ještě lepší. Obrovská gratulace a je tak po dlouhé době medailistou na dorosteneckém MČR za náš oddíl. Naši zbylí 2 závodníci neměli bohužel svůj den, avšak nám to dává motivaci a chuť do další práce, aby ty úspěchy přišly příště. Všem sportovcům děkujeme a přejeme mnoho úspěchů.

Pro náš oddíl je to již třetí medaile z mistrovských soutěží za půl roku a věříme, že medaile budou nadále přibývat. Tak s chutí do další práce, protože je vidět, že to jde, když se chce.

Převzato z: https://www.facebook.com/judo.zizkov/

Za oddíl Judo T.J. Sokol Praha Vršovice v sobotu startovalo 14 závodníků. Vršovice získaly 4 tituly. 

V nabité konkurenci se podařilo vybojovat titul Mistra ČR Ladě Vondrákové ve váze do 44 kg, Zuzce  Sadílkové  ve váze do 63 kg a Martinovi  Sedlákovi  ve váze těžké. Stříbrnou medaili získala Anička Kroužková, 5. místo Andrea Mertlová, 7. místo Karolína Kadlecová a 9. místa Dominik Zeman, Jakub Svoboda a Ignác Adamec.

Celkově jsme byli nejúspěšnější oddíl v ČR počtem medailí, tentokrát už podle nového hodnocení neoficiální.

V neděli pokračovalo mistrovství soutěží družstev dorostenek. Po jednotlivých utkáních (TJ Sokol Praha Vršovice – Judoklub Olomouc 4:3, TJ Sokol Praha Vršovice – Judoklub Pardubice 6:1, TJ Sokol Praha Vršovice – Slezan Opava 6:1, TJ Sokol Praha Vršovice – 1. JC Baník Ostrava 6:1) si Vršovice odváží titul v družstvech!

Uznání patří organizátorům z SKKP Brno za skvěle připravenou soutěž s hladkým průběhem! Rovněž poděkování patří závodnicím z oddílů JUDO ELITE Praha a USK Praha za výrazné přispění k získání titulu na MČR družstev.

Převzato z: https://www.facebook.com/JudoVrsoviceCZ/

Příspěvek je i na https://www.youtube.com/post/UgkxSa56aO3aIsEwXQ5oRO3WAMvm7-evxxGV

Dalšími sokolskými jednotami, které tam měly judistky a judisty byly T.J. Sokol Jihlava a T.J. Sokol Hradec Králové.

Výsledky MČR Dorostu 4.-5. 2. 2023 jsou na http://mcrdorost23.csju.cz/cz/vysledky

Výsledky MČR Dorostenek družstev 5. 2. 2023 jsou na https://old.czechjudo.org/Files/1/Documents/V%C3%BDsledky/2023/M%C4%8CR%20dru%C5%BEstva%20WU18/All_in_One.pdf

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *