Upgrade systému serveru Sokol.Cz může být někdy hóóódně náročný

Necelých 1800 úprav v 110 souborech, tak náročná byla poslední aktualizace stránek www.sokol.cz na novější verzi PHP a MySQL.

V rámci této aktualizace byly upraveny i další věci, které stojí za zmínku:

Sokol.Cz stále nabízí všem členům ČOS, oddílům, jednotám, župám i ústředí efektivní nástroj pro prezentaci informací o Sokole.

Systém tvořen jako otevřený a umožňuje zejména automatizované vstupy a výstupy dat. Zejména se jedná o:

  • vložení Vámi pořádaných akcí vyplněním formuláře, z tabulek (Excel, Google Tabulky ….atd.), Google kalendáře či propojením na prezentace Vaší jednoty či župy na Sokol.Cz.
    Automatizovaně též importujeme data z webu Sokol.Eu

  • server poskytuje též výstupy dat pro použití na Vašem webu zejména ve formátech HTML, XML, CSV, iCalendar a Google kalendář… více na https://www.sokol.cz/sokol/index.php?action=dev

Nedílnou součástí systému je podpora plně strukturované evidence žup, jednot a oddílů. Každá jednota, oddíl či župa má možnost tato data doplňovat a aktualizovat.

Tyto všechny funkce byly vyvinuty členy ČOS v uplynulých necelých 19 letech fungování serveru.

Tímto děkuji všem spolupracovníkům za podporu při údržbě a rozvoji tohoto otevřeného systému.

Vladislav Voráč
autor systému Sokol.Cz

Příspěvek byl publikován | Rubrika: Informační technologie v Sokole | Autor: .

Autor: Vladislav Voráč

Jsem dlouholetým členem a cvičitelem v T.J. Sokol Libeň. Z cvičitelských odborností jsem držitelem kvalifikací: cvičitel všestrannosti III.tř., instruktor aerobiku II.tř. a BOSU Complete Workout (mezinárodní licence). Profesně pracuji v oboru informačních technologií jako konzultant a analytik ekonomických systémů pro státní správu. IT znalosti se snažím přenášet i do Sokola. Jsem autorem webu www.sokol.cz, ambasadorem projektu Sokolský GMAIL a spolupracuji s Ústřední školou ČOS na budování technické infrastruktury ČOS.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *