Nikdy neříkej nikdy

Něco řešíte a na displeji se objeví: Stáhněte si aplikaci… Hrajete si své oblíbené karty a než se otevře nová hra, telefon Vám vnucuje nějakou novou aplikaci. Potřebujete jít do práce, výsledek testu na Covid-19 vložte kam? Do aplikace.

Prý se tvůrci takových aplikací obvykle snaží co nejvíce využít možností intuitivního uživatelského rozhraní a dotykového ovládání, které mobilní zařízení nabízí. Chce mi parafrázovat padoucha ze Šmoulů Gargamela: „Nemám ráda aplikace.“

Nicméně musím přiznat, že tohle tvrzení platí s pár výjimkami. Například mapy v mobilu jsou úžasná věc. Navíc jsem se naučila vymyšlenou trasu na počítači uložit do mobilu, takže paráda. Rovněž chytrý náramek jsem jako krokoměr byla ochotna přijmout bez mučení.

Už je to více než rok, co můj muž začal nějakou takovou novou aplikaci používat. Trochu mne rozčilovalo, že mobil nedá z ruky ani u stolu s jídlem. Na můj dotaz řekl, že našel docela pěknou aplikaci… „Děkuji nechci!“ byla moje reakce.

Po nějakém čase jsem si, vlastně nevím proč, řekla, že bych měla projevit zájem. Výsledek? Můj muž v současnosti Kalorické tabulky používá spíš nárazově, já nepřetržitě každý den už 16 měsíců.

Hlídám si, co a kdy jím, zaznamenávám si aktivity. Ano, všichni víme, že příjem potravy a výdej energie má být v rovnováze. Na rovinu se přiznám, že praktické provedení jsem zvládla až s uvedenou aplikací.

Podařilo se mi zhubnout kila navíc, co jsem při cestě životem nasbírala a cítím se dobře. To je ten směr k rovnováze. Zmíněnou aplikaci mohu doporučit nejen za účelem snížení váhy, ale také pro velmi dobrý přehled o vyváženosti stravy.

Pokud mi chcete říct, že to pro Vás není, už jsem tuhle argumentaci od pár lidí slyšela. Věřte, v tomto případě, to stojí za pokus.

PS. Upozorňuji, že nejsem v žádném vztahu s tvůrci zmíněné aplikace.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *